Jak si vybrat konvektomat a gastronádoby do konvektomatu
Na začátek připomeneme osobám, které začínají v gastronomickém oboru, co to vlastně je konvektomat. Jedná se o profesionální gastro zařízení, které (mimo jiné) kombinuje vlastnosti horkovzdušné a parní trouby. Jaká je toho výhoda? Takový konvektomat může produkovat jak suché, tak i vlhké teplo nebo jejich kombinaci při různých teplotách. Toto lze využít k přípravě širokého spektra jídel a jejich úpravě pečením, smažením, grilováním, nebo třeba vařením v páře. Konvektomaty se dělí podle systému vytváření páry na přímé a nepřímé a mají také různé typy ovládání (od mechanických po elektronické). No a pro správné využití konvektomatu potřebujete mít kvalitní gastronádoby do konvektomatu, nebo gastronádoby nerez. Výhodou gastronádoby do konvektomatu je to, že v nich můžete jídlo nejen snadno připravit, ale můžete ho v nich také později přechovávat, nebo rovnou servírovat jako například na rautech nebo banketech. Takové gastronádoby nerez jsou velice praktické gastronomické potřeby. Na rautech je můžeme na speciálních stolech položit do lázně s horkou vodou a udržovat tak pokrm stále teplý v průběhu celé akce. Kdo by také chtěl jíst studené jídlo pravda? Jak gastronádoby do konvektomatu, tak gastronádoby nerez lze pořídit v každém obchodě zaměřeném na gastronomii. Nejsnadnějším způsobem je samozřejmě nákup přes internet ve specializovaných obchodech, využít ale můžete i spousty kamenných obchodů kde Vám profesionálové v případě nejistoty nebo otázek se správným výběrem pomohou.